მუქი ვერსია

შოკოლადის ღვეზელი


რეცეპტის ინგრედიენტები
24   ცალი ორეოს ორცხობილა
14  ჭიქა გამდნარი კარაქი340   გრ. ნახევრადტკბილი შოკოლადი
112  ჭიქა სქელი ნაღები (გაყოფილი)14  ჭიქა შაქრის პუდრა1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
340   გრ. ნახევრადტკბილი შოკოლადი
34  ჭიქა სქელი ნაღებიზღვის მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1
ქერქის მომზადება: სამზარეულოს კომბაინში დააბლენდერეთ ორეოს ორცხობილები, დაუმატეთ კარაქი და თქვიფეთ კარგად შერევამდე.
2
მიღებული ნაზავი 22 სმ ზომის ღვეზელის ლანგრის ძირზე და კიდეებზე დაპრესეთ. შედგით მაცივარში სულ მცირე 1 საათით.
3
შიგთავსის გასაკეთებლად: მიკროტალღურ ღუმელში გაადნეთ 340 გრ ნახევრადტკბილი შოკოლადის ნატეხები და ¾ ჭიქა ნაღები. გააჩერთ ღუმელში 1–2 წუთით. მოურიეთ ყოველ 30 წამში. გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შეურიეთ შაქრის პუდრა და ვანილი.
4
დარჩენილი ¾ ჭიქა ნაღები თასში მოათავსეთ და მიქსერით ათქვიფეთ. შოკოლადის ნაზავი სამ ნაწილად გაყავით და ნაღებს შეათქვიფეთ. მიღებული შიგთავსი კოვზით გაგრილებულ ქერქში გადაიტანეთ და ზედაპირი მოასწორეთ. შედგით მაცივარში გამყარებამდე, დაახლოებით 6 საათით.
5
განაშის მომზადება: მირთმევამდე, მიკროტალღურ ღუმელის თასში მოათავსეთ შოკოლადის ნატეხები და ¾ ჭიქა ნაღები. გააჩერეთ 1–2 წუთით, ურიეთ ყოველ 30 წამში, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოასხით ღვეზელს და გააგრილეთ. მოაყარეთ ზღვის მარილი.скачать dle 12.0



წყარო: kulinaria.ge
0